Hirdetés

Rólunk

Köszöntöm a weboldalon!

Engedje meg, hogy néhány mondatban leírjam, hogyan látjuk mi a villanyszerelést, a lakások elektromos hálózatának kiépítését ma.

A villanyszerelés elválaszthatatlan része a lakások, családi házak felújításának, építésének. Ezt a munkát is előre elkészített terv alapján lehet kivitelezni. A fejből dolgozó villanyszerelők ideje lejárt.

A villanyszerelés alapvető célja, hogy olyan elektromos rendszert építsünk ki, amely biztonságosan és maradéktalanul kiszolgálja otthonunk valamennyi elektromos árammal működő készülékeit beleértve az elektromos gépeket, szórakoztató elektronikai eszközöket, világításokat, illetve biztonsági és vagyonvédelmi berendezéseket. Itt kiemelném a biztonságot. A szabványoknak és a szakmai normáknak megfelelő kivitelezést semmi nem írhatja felül.

A villanyszerelési kivitelezésnek tökéletesen illeszkedni kell úgy technológiában, mint időben az egyéb szakipari kivitelezésekhez. Mivel a villanyszerelőnek a teljes kivitelezés folyamán több részletben vannak feladatai a készültségi állapot szerint, mindenképp javasolt egy kivitelezési ütemtervben meghatározni mikor ki, vagy kik dolgoznak.

A kivitelezés befejezése. A villanyszerelő munkája nem a kapcsolók, lámpák felszerelésével, a lakáselosztó bekötésével ér véget. Ezután következik még az áramkörök, a FI relé, a kismegszakítók próbája, és az előírt hibaáram védelmi mérés (régen érintésvédelmi mérésnek hívtuk). Számunkra a munka a mérésről készült jegyzőkönyv, és a megvalósulási dokumentáció átadásával ér véget.

Köszönöm a figyelmét!

Tamaga István